undefined

Все по често около вас чувате,че има болни от грип, по медиите също плашат, че грипната епидемия е в разгара си. Какво можете да направите за да се предпазите вас и семейството ви ?!


1/ Първо и едно от най- важните неща е често миене на ръцете с топла вода и сапун . 
2/ Проветряване на помещенията
3/ Избягвайте места, където има много хора, но ако това е невъзможно, задължително носете във вас шишенце качествена прополисова тинктура и често си капвайте по няколко капки директно в устата, също може и под формата на капки за нос да пръскате в носа, тя има силно противовирусно и антибактериално действие. За децата може да използвате водни прополисови продукти . Добре е да се носи и маска, която на два часа е добре да се сменя.
4/Също е добре да промивате и очите преди да излезете и след като се приберете със сребърна вода и да носите и такава в себе си и да се пръскате от време на време. 
5/ Хубаво е сутрин и вечер да промивате лигавицата на носа със солена вода (става дума за физиологичен разтвор). Ефектът е, че не се позволява на вируса да се развие, защото за да "набере мощност", той трябва да попадне на лигавица.
6/ Добре е е да увеличите приема на Витамин С, като приемате повече плодове и зеленчуци, но е хубаво да го прибавите и под формата на добавка , най-добре е да е в натурална форма като Ацерола,която я има като таблетки, сироп, прах.
7/ Използвайте и доказаните във времето естествени средства срещу грип,като чесън, дниждифил, черен бъз,прополис , кулкума , сребърна вода
8/ Приемайте голямо количество течности и билкови отвари. Течностите помагат на лимфата да се пречисти от пагогени.
9/ Достатъчно количество сън. Силната имунна система е пряко зависима от количеството и качеството на съня!
10/ Също е важно да се спре или намали до минимум захарта, защото е доказано, че тя буквално срива имунитета и храни патогенните организми.

 

Още да прополиса може да видите ТУК: Прополисът - универсалното лекарство!